XI. OPRAŠTANJE

Otišao sam župniku u Vinkovcima i pitao ga "Gdje je Ranjeni Krist?". On me lijepo dočekao i odgovorio "Kada sam čuo da dolazite znao sam da ćete me to pitati. Pripremio sam Ranjenog Krista, da Vas dočeka." Izradila ga je razapetog, kiparica Ulman. Stajao je pred crkvom u Vinkovcima. Iz zrakoplova su 24. listopada 1991. bombardirani Vinkovci i pogođen je Krist.

Od Krista je ostala samo lijeva ruka, bez kažiprsta. Ranjena i probodena ruka imala je neizmjernu snagu, bila je pružena. Pružena ruka, spremna da bez riječi razumije, podrži, pomogne, zaštiti i povede. Kada je razapeti Krist, bombom iz zrakoplova ranjen, istodobno je i oslobođen, a kada mu je ostala samo Ranjena Ruka, On ju je pretvorio u Pruženu Ruku.

Do tog trenutka uvijek sam govorio da treba pružiti pomoć Ranjenom Kristu, a tada sam spoznao da On pomaže meni,vama, nama; jer Krist uvijek daje. Shvatio sam. Razapeta Hrvatska mora ostvariti vlastitu slobodu tako da "pruži ruku" i onima koji su je razapeli, napali, razarali..., onima koji su joj činili zlo i kad je bila razapeta. Pružena ruka razapetih put je slobode, dostojanstva, vjere i uskrsnuća.

Bomba pogodila razapetu ruku, a ranjeni Isus ju je pružio


Back